Expo FRIS 8 december 2023

De kracht van design
Stichting FRIS zet zich in voor de creatieve industrie in Twente. Om talent te behouden in de regio organiseren we de FRIS Awards bij Brandstof Community in Enschede. Tijdens dit event ontmoeten jonge creatieve talenten het Twentse werkveld en krijgen de bedrijven de kans jong talent te spotten.

Wat is de FRIS Expo?
FRIS ziet het als haar taak om te helpen creatief talent te behouden voor de regio. Wij organiseren daarom ook dit jaar weer de Expo. Een expositie in een bruisende omgeving waar jonge creatieve talenten hun werk exposeren en graag met jou als ondernemer in gesprek gaan over hun werk, drijfveren en toekomst.

Hoe laat en waar?
Vrijdag 8 december ben je vanaf 15:30 uur van harte welkom bij Brandstof Community in hartje Enschede (Willem Wilminkplein 11, Enschede). Dé plek die creatieven en industrie bij elkaar brengt.

Aanmelden?
Niet nodig, kom gezellig langs!

Ben je student?

Pak je kans!

Creatief talent uit Twente laat je zien! Ben je student (of pas afgestudeerd alumni) aan Hogeschool Saxion, ROC van Twente, Universiteit Twente of AKI ArtEZ University of the Arts? Op 8 december krijg jij de kans je werk te exposeren. Net als vorig jaar is het thema “De kracht van design”. Een vakjury reikt de FRIS Award uit aan de winnaar, een cheque ter waarde van €1000!

Vóór 3 december aanmelden
Zin om je werk te exposeren en in contact te komen met Twentse ondernemers en andere belangstellenden? Meld je aan voor 3 december en krijg de kans jouw werk te laten zien.

Springplank
Laat deze Expo een mooie kans voor je zijn jezelf te presenteren. Wie weet, ontmoet je tijdens deze inspirerende middag je toekomstige opdrachtgever!

Meld je hier aan voor de Expo

Laat je inspireren
door onze sprekers

Bart Ensink
Digitale technologie en strategie expert
15.45 - 16.30

Hoe verandert nieuwe digitale technologie de creatieve industrie?
Wat is de nieuwe balans tussen mens en techniek om tot creatief werk te komen?

Steven Dorrestijn
Lector Ethiek & Technologie
17:00 - 17.45

Ethische reflectie over techniek, zoals generatieve AI, is belangrijk. Daarbij hoeft ethiek geen rem te zijn op techniekontwikkeling. Ethiek kan ook juist bijdragen aan creativiteit. Kritiek en creativiteit komen samen in praktische werkvormen waar we ons in het Saxion lectoraat Ethiek & Technologie op richten.
Gebruik van AI ten goede is heus mogelijk, maar dan moeten we wel voorkomen dat verkeerd gebruik niet de overhand krijgt?